top of page

Skal Danmark være et foregangsland for nye måder at arbejde på eller vil vi gøre som vi plejer ved at arbejde mere og køre mennesker og naturen i sænk?

Lige nu står vi overfor begge muligheder…. Vi ved godt, hvad vores politiske ledelse har valgt.

Men hvad vælger du?

At arbejde mere gav måske en gang mere produktivitet og mere på bundlinjen. Men samfundet har forandret sig siden. Vi bruger årligt 55.000.000.000 kr på stress. Og antallet af personer med stress er steget.


Der er noget, som vi bliver nødt til at gøre anderledes!


Både i vores politiske retorik men også i vores lineære måde at finde løsninger på. Vi kan ikke bruge frygt retorik overfor befolkningen. Frygten i os er ikke nyskabende, den vil altid ty til det, som den plejer. Nogle mennesker vil først rykke sig, når der ikke er en anden udvej.


Men hvor mange sygemeldinger og dårlig trivsel skal vi se, før vi begynder at ændre politisk kurs.

Hvis jeg skulle sige noget godt om denne politiske udmelding - at de vil have os til at arbejde mere - tvinger det os borgere til at tage stilling til, hvad vil vi med vores samfund.


Lige nu ser vi flere og flere mennesker, der stopper op og ændrer levemåder. Danmark har muligheden for at være pionerland for en anden måde at arbejde på. Vi kan vende skuden. Vi skal ikke arbejde ens, vi skal arbejde forskelligt. Så der er ikke bare en løsning, som vi kan presse ned over befolkningen, men der er mange.


Som gammel Innovationschef når vi skulle finde løsninger på udfordringer i organisationer, undersøgte vi et hav af muligheder - og så fandt vi nye løsninger på tværs af alle de muligheder. Men dette kræver en anden form for politisk ledelse. Dette kræver faciliterende politisk ledelse – dvs at vi villige til at gøre borgerne til medskabere i løsningen af vores samfundsproblem. Ikke kun fordi det er moderne at være en faciliterende leder. Men fordi det er hamrende klogt (også økonomisk), da de bedste løsninger ikke findes på toppen, men blandt borgerne. For dårlige løsninger fra toppen har altid været dyre at implementere.


Danmark har et potentiale for at blive et foregangsland for andre måder at arbejde på. Men hvad vælger vi…?

Comments


bottom of page