top of page

I din sensitivitet gemmer sig en stor power…


Indre rum & standingpower.png

Via mit arbejde har jeg arbejdet med flere hundrede kvinder og piger. Kendetegnet for de kvinder, som jeg møder, er, at de ofte har en stor sensitivitet. Nogle omtaler deres sensitivitet som et problem. Men sensitivitet er ikke problemet. Problemet er, at vi ikke har lært at håndtere den.

Fordelen ved vores sensitivitet er, at vi nemt kan fornemme andres følelser og stemninger, hvilket giver en naturlig medfølelse overfor vores medmennesker. Sensitiviteten kan også give adgang til en stor inspiration og kreativitet, men ulempen kan være, at vi ofte holder vores sande udtryk tilbage. Bl.a. fordi vi tilpasser os alt for meget omgivelsernes forventninger, da vi jo kan mærke, hvad vi skal sige, for at gøre andre glade.

En anden ulempe, jeg også møder, er, at vi nemt i vores sensitivitet kan pådrage os andres følelser. Dvs. vi kan komme til at overfortolke folks negative stemninger, som om de ikke kan lide os, så vi selv ender med at blive triste.

Vi har ofte ikke lært at skelne mellem egne og andres følelser – samt at finde vores styrke til at udtrykke os frit.

Dit indre rum

Selvom vi kan være plaget af angst, mindreværd/merværd og tristhed, så har vi mulighed for at finde hjem til vores eget rum af ro, styrke og frihed.

For bag mindreværdet og tvivlen, er der et rum indeni, hvor vi kan mærke, at vi er ok, som vi er, og som ikke er blevet invaderet af andres forventninger. Og det er det rum, som vi hver især kan finde hjem til enten via naturen, kreativitet, dagdrømmeri, dans, meditation, yoga eller andet, som hjælper dig,

Et rum der oprindeligt er fyldt af megen livsglæde og styrke.

Nogle kalder det rum sjælen, hjertet eller vores essens. Det er ikke vigtigt, hvad vi kalder det. Men det vigtige er, at vi kan rydde op indeni, når vi fyldes af omverdens forventninger – og i stedet kan finde vores indre rum. Et rum af power og frihed til at være den du er!

Kærligst Gry

bottom of page