top of page

Er fortidens vigtige og modige rollemodeller byttet ud med influencers?

Hvad sker der med vores selvfortælling, hvis vi hovedsagligt spejler os i er influencers, der lever af likes. Vi har op gennem historien altid haft vigtige rollemodeller, som vi har dannet vores narrativ ud fra.

Når vi kigger tilbage i tiden, er rollemodeller ofte nogen, som havde gjort noget særligt. Været modige, dygtige, pionærer på et særligt område

Men er Picasso, Gandhi, Karen Blixen eller Jeanne d’Arc byttet ud med influencers, og hvad sker der med vores narrativ, når vi dannes i relation med de influencers, som lever af likes.


Der er ikke noget nyt i, at vi spejler os i mennesker, for vores selvbillede dannes i relation med andre mennesker. Vores hjerne påvirkes – og særligt vores børn og unge. Men det vigtige spørgsmål er, hvem danner vi os i relation til – hvem inspireres vi af?

Jeg er med på, at mange influensers gør et stort stykke arbejde med at få solgt ting for firmaer. Elller brede et vigtigt budskab. Og det kan være max lækkert at se smukke og perfekte mennesker på de sociale medier lave en makeup video. Men det kan ikke stå alene eller fylde mest, for vi har også brug for rollemodeller og influencers, der slipper det ydre perfekte jerngreb. Der giver vores unge mod på livet. Ja, lysten til at rulle “makeuptasken” ud i toilettet og mærke hvad deres indre liv banker for.


De sociale mediers algoritme skal ikke skabe trang til at være en anden, end den man er, men derimod lysten til at gå ud i verden og bidrage med den man er!!!Comments


bottom of page