top of page

Hvorfor er intuitiv dans fremtidens ledelsesværktøj?

Dans er mere end motion og underholdning, dans er en af de ældste spirituelle praksisser. Dansen er gennem forskellige kulturer blevet brugt til fejre, manifestere og fremkalde, heale og forbinde sig til sin kraft.


Der er mange forskelige former for dans, men den dans, som jeg tager udgangspunkt i souldans, er den intuitive og frie dans. Dvs. den dans, der starter indefra og ud, hvor bevægelserne tager udgangspunkt i den indre impuls i form af følelser, fysiske spændinger, indre billeder og fornemmelser.


Intuitiv dans er anderledes end den dans, hvor du følger en bestemt koreografi eller skal performe, hvor din dans mere handler om selve udtrykket. I souldans handler det ikke om udtrykket, men i stedet om forbindelsen mellem dit indre og dit udtryk, at dine bevægelser stammer fra dit indre og derved påvirker og bevæger din indre tilstand.


Når vi udtrykker vores indre i nuet ved hjælp af kroppen befinder vi os i en intuitiv skabelsesproces. I den mere læringsbaseret teori vil vi kalde denne skabelsesproces for en æstetisk læringsproces, for når vi udtrykker vores indre gennem bevægelser, der opstår i nuet, træner vi vores evne til at være kreative og skabende væsener.


Peter Lowatt som er PHD i dans, understreger en vigtig ting, som den intuitive dans styrker, nemlig vores kreative sans, da den intuitive dans styrker den del af hjernen, hvor vi tænker i helheder og finder nye og kreative løsninger, som vi ikke har set før. For når vi bevæger os intuitivt, træner vi vores evne til at lytte efter vores intuition og modet til at bevæge os i det ukendte.


#souldans #dansdetfri #detintuitivelederskab #fridans

Commentaires


bottom of page